Zomer

DSC_7466De Communite de Morzine doet er alles aan om het de “natuurliefhebbende” toerist naar de zin te maken in de omgeving.

 

 

DSC_2709Mountainbiken en dan met name “downhillen” is topsport nr. 1 in de zomer in Morzine. Met de skilift met fiets omhoog en hard naar beneden. Fietsen en beschermende kleding kan je overal huren tegen redelijke prijzen.

 

Klussen morzine oktober 2007 147Het grote buitenzwembad in ligt Morzine op 5 minuten rij afstand. Er is een babybadje een ondiep en een diep bad. Ook aan een glijbaan ontbreekt het niet. Op het grasveld rondom het zwembad kun je volleyballen, voetballen en basketballen. Maar je kunt ook lekker op het terras gaan zitten voor een hapje en een drankje. Voor mindere dagen is er ook een binnenbad met Olympische afmetingen.

DSC_0781Het Lac de Montriond, dat ook op 5 minuten rijafstand ligt, is een natuurbad dat wordt gevuld met verfrissend water uit de bergen van Avoriaz. Je kunt hier kano’s huren en zwemmen in een afgezet stuk meer tussen de enorme rotswanden.

 

DSC_2848Zowel Les Gets als Morzine hebben een “Adventure park”, hetgeen een gecombineerd bezoek de moeite waard maakt. In Morzine kun je naar hartelust klimmen en klauteren in het Indianaparc.
Indianaparc ligt in Morzine bij het Palais des Sports. Het parc kent diverse parcours, zowel voor kleine als voor grote kinderen en volwassenen natuurlijk.

DSC_0265In de omgeving zijn op talloze plaatsen prachtige routes uitgezet voor wandelingen door de bergen. Het is ook mogelijk routes te lopen waarbij je kan overnachten in een berghut, de zgn. Refuge. Wandelkaarten liggen in het huis.

 

DSC_0746Morzine beschikt over een fraaie “Luge d’ete” waar je een spectaculaire afdaling maakt in een wat snelheid betreft te sturen slee.

 

 

Klussen morzine oktober 2007 096Tennissen is ook mogelijk. Montriond beschikt over 2 tennisbanen, Morzine beschikt over 8 all weatherbanen. Ook  in Avoriaz is het mogelijk om banen te huren en rackets.

 

P1070153Maar er zijn ook echt spectaculaire dingen te doen:

Parapenten bijvoorbeeld. Je maakt een tandemsprong vanaf Avoriaz en land op de piste in Morzine.

 

DSC_1357

Fantasticable op Avoriaz: in een trapezebroek hangen ze je aan een kabel en daarmee scheur je over het dal van Avoriaz heen naar Chatel / Linga. Je moet het maar durven.

 

000_2555

Raften op de Dranse die van hoog in de bergen naar het Meer van Geneve slingert. Spectaculair, spannend en zeer inspannend. Via AN-Rafting aan de Route de Thonon.

 

Prachtig zijn ook de golfbanen van Avoriaz en zeker die van Les Gets. Prachtige uitzichten, uitdagende holes en afstraffing als je niet op de fairway slaat, maar eigenlijk kan het je niets schelen als je je bal kwijtraakt. Het spel spelen is leuk maar het genot van omgeving en natuur maakt ieder balverlies de moeite waard!